Retinol + Squalane

December 8, 2020 0 By Zeleni put
Retinol + Squalane

Smanjuje vidljivost bora i pojavu
novih, poboljšava elastičnost i
regeneriše oštećenu kožu i kosu.
Rezultati su vidljivi nakon 20 dana korišćenja.
Upotreba: Naneti 1-2 kapi na čistu, suvu kožu i kosu.
Može se koristiti i kod beba

Zeleni put ima tu čast da Vam predstavi svoj novi proizvod, jedinstven i do sada neviđen u našem asortimanu. Na zahtev eminentnih estetskih hirurga sa Balkana da sarađuju sa NAŠIM tehnolozima došli smo proizvoda koji danas koriste naše estradne zvezde, glumci, političari i svi ljudi koji pripadaju porodici Zelenog puta.

Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo Vam:

RETINOL + SQUALANE SERUM

Šta je retinol?

Retinoidi predstavljaju različite oblike vitamina A koji ispoljavaju biološku aktivnost retinola. Retinol, jedno od najvažnijih jedinjenja u nezi kože, dokazano stimuliše proliferaciju odnosno smenu ćelija kože, dovodi do pojačanja lučenja elastina i kolagena čineći je gušćom bez bora, akni i drugih nepravilnosti na koži. Ima najjači korektivni mehanizam, kako u domenu znanja starenja, tako i u nekim upalnim procesima kože poput akni. Slikovito posmatrano, retinoidi edukuju kožu da se ponaša po uzoru na zdravu i mladu kožu. SQUALANE prirodno ulje kao dodatak ovom serumu još više pospešuje regeneraciju i hidrataciju kože. Squalane

Kako se koristi Retinol?

Ukoliko ste primetili nekoliko bora ili je Vaša koža opuštenija u odnosu na to kakva je nekada bila, retinol će definitivno dovesti do očekivanih rezultata. Vitamin A ima neverovatno dejstvo za Vašu kožu, ali morate znati da je posebno važno krenuti sa najnižom dostupnom koncentracijom i to svako drugo veče ili čak samo tri puta sedmično. Kasnije treba povećati broj aplikacije preparata na koži u zavisnosti od problema koji imate na licu. Retinoidi nisu stabilni na svetlu stoga se koristi isključivo uveče. Ukoliko se ne tretiraju specifična kožna stanja poput akni, ne treba težiti visokim koncentracijama već je potrebno početi sa najmanjom dostupnom koncentracijom ovog jedinjenja i pratiti podnošljivost svoje kože. Početna faza primene retinola je propraćena perutanjem i suvoćom kože, koju su privremeni i često prouzrokovani preteranom upotrebom preparata. Zbog svog iritirajućeg efekta u početku mnoge žene prestaju sa korišćenjem i pre nego što vide rezultate. Ukoliko pravilno pristupate nanošenju ovog preparata, izbećiće te negativne efekte i kroz samo par sedmica videti neverovatne rezultate seruma. Upotreba zahteva adaptaciju, tako da lako se iskusi reaktivnost, to ne znači da ste *alergični* na jedinjenje već samo da su ćelije kože preplavljene, pa stoga treba prilagoditi koncentraciju Vašem tipu kože.